Om Grader av svek

"En underhållande och fartfylld story som förankrar sig väl i skickliga miljöbeskrivningar. Handlingens turer portioneras ut i genomtänkta doser där läsaren hålls på tårna. En av bokens stora styrkor är de många inifrånperspektiven från företagsvärlden: från ledningsmöten ner till det informella fikasnacket. Vinjetterna in i de socioekonomiska överklassmiljöerna norr om stan är också bra och sätter en trovärdig bakgrund till karaktärerna ."
Lektören

”Började igår morse och sträckläste. Vaknade vid 04 och läste klart. Otroligt bra uppbyggt, höll andan flera ggr. Skildrar enbart världar, både yrkesmässiga och privata, jag inte känner till och inte är hemma i och verkligen inte blir lockad av att. En riktig nagelbitate, engagerande, upprörande och berörande.. Engagerande bok i allra högsta grad! Tack för en förträfflig läsupplevelselse.”

 M.C.

”Boken var både spännande och rapp i handlingen. Författaren har lyckats fånga personer och tidsandan väl."

B.F.

"Vilken bra bok! Det finns allt i Grader av svek! Kommer det en fortsättning? Vill veta hur det går för Tom och Lise."
J.H.

"Lättläst, visst, men en riktig bladvändare. Man vill verkligen veta hur det ska gå för Tom och de andra. Bra flyt, bra ordförråd, omväxlande, bra persongalleri. Miljön är också utmärkt skildrad, både branschen och miljöerna. Sammanfattningsvis; författaren är duktig på att beskriva karaktärer och miljöer. Handlingen drivs hela tiden framåt, man blir nyfiken och man vill vidare. Lättläst utan att vara ytligt eller banalt, tvärtom varierat språk och ordförråd."
H.J.

"Grader av svek är en i mitt tycke mycket välskriven och oerhört fängslande psykologisk thriller."
G.G.

"Kanonbra bok. En riktig page-turner som man inte kan släppa förrän man läst den från pärm till pärm."
S.A.

"Spännande och välskriven. Jag gillar ditt språk."
I.S.

"Under några regniga dagar nu under sommaren läste jag din bok. Riktigt bra läsning, jag hade svårt att sluta. Ser fram emot din nästa bok."
G.A.

"Bra bok! Läs den!"
L.R.

"Kunde inte sluta läsa."
H.R.

"Jag tyckte den var klart läsvärd med en riktigt bra story som jag själv kunde relatera till."
J.S.

Om Kvarlämnat på perrongen

"Har precis läst ut din bok. TACK för den resan, skönt att åka med ett tag, känner igen mig i mycket, har gråtit och skrattat, men mest är jag förundrad över drivet i din berättarkonst!"
M.S.

"Jag  har läst din bok, i två svep, och jag är imponerad och fascinerad. Imponerad därför att språket är så bra, effektivt, ett härligt flyt. Fascinerad därföratt storyn, som är både spännande och gripande, beskriver ett unikt liv fyllt av situationer och vägval som har sin allmängiltighet (det låter ju som en omöjlig kombination, men det är nog därför du skrivit boken). Jag känner igen mig själv i åtskilliga. Det är en modig berättelse om Leifs utveckling och framgångens pris. Jag kom att tänka på den lille pojken som fantiserade om Röde Baronen, som vuxen blev chefspilot på det stora flygbolaget och vid pensionen bekände att han aldrig kommit över sin flygrädsla - bemästrat men inte kommit över ...
G.E.

"Jag läser och läser och får ingenting gjort...jag måste packa så jag får slita mig från boken. Fängslande är ett ord bara. Så välskriven."
I.S.

"Jag tyckte mycket om Din bok som på ett uppriktigt och naket sätt beskriver Din historia. Mycket lättläst och fint skriven en uppgörelse på ett känsligt och fint sätt rakt av, det kallas introspektion."
T.W.


Om Gubbjävlar

"Humoristiskt med en smula allvar i botten så är Leif Bornviks bok
Gubbjävlar där han gör nedslag i gubbar tankar om livet, kärleken och döden. Gubbjävlar är en välskriven och rar bok med träffsäkra illustrationer av Titti Winbladh. Leif Bornviks skriver genuint och rakt på med bra flyt om gubbarnas trevande och ofta valhänta försök till närhet. De som växte upp i en tid då pojkar inte fick gråta. En bok att skrocka igenkännande till eller läsa för att försöka förstå Gubbjävlarna i ditt liv. Trevlig och småroligt kommer du ha i alla fall."
Bokbloggen Min bokhylla

"Jag tycker att den här boken är underbar och har en träffsäkerhet med hög igenkänningsfaktor. Boken är lättläst och går snabbt att läsa. Jag uppskattar att varje kapitel handlar om en "ny gubbe". Boken får mig att känna både vemod, sorg, glädje och humor. Jag kommer på mig själv att skratta flera gånger men det finns också ett djup i boken som får mitt hjärta att bli både varmt och ledset."
Bokbloggen Kulturell.se

"En liten bok med mycket känslor. Varje kapitel presenterar en ny gubbjävel. Den bjuder på en hel del träffsäker humor, skratt men även lite vemod och sorg. Illustrationerna som är gjorda av Titti Winbladh ger extra krydda till texterna. Från att en man närmar sig 40år kan han riskeras att kallas för gubbjävel. Beroende på vem och var man är i livet kommer vissa beskrivningar kännas igen, om inte i dig själv så i din omgivning.
Bokbloggen Fantastiska böcker

En mycket charmig och lättläst bok som också får mig att känna lite sorg. Boken läses ut mycket snabbt och varje kapitel känns som att det handlar om en ny "gubbe".
Gustavs bokhylla 

"Omöjligt att lägga ifrån mig boken. Sträckläste hela till slutet. Massor av igenkänningstecken. En hel del spännande och "crazy" infall. Med visst vemod vände jag det SISTA bladet.
B.L. 

"Roligt, träffsäkert, men med allvar i botten. varierat språk. Lättläst men inte ytligt".
H.J.