Foto: Mikael Andersson Täby Direkt
Foto: Mikael Andersson Täby Direkt

JAG ÄR EN SKRIVANDE MÄNNISKA

Men också en läsande människa. Läsande och skrivande är starkt förbundna med varandra - det ena driver det andra. Böcker har varit trogna vänner genom livets skiften. Skrivandet har haft sin plats också: dikter och prosa, allt undanstoppat och väl dolt på hårddisken. Det har hjälpt mig att skapa distans och perspektiv på tillvaron.

2013 bestämde jag mig  - det var på allvar nu. Under fyra terminer på Skrivarakademin fördjupade jag mig i skrivandets hantverk vägledd av min lärare, författaren Inga-Lina Lindqvist. Med mig hade jag ett grovmanus, embryot till min första bok Kvarlämnat på perrongen . Den förvärvade kunskapen resulterade i många omarbetningar. Men jag var långt ifrån färdig. Ett manus måste granskas av en lektör. Det blev ännu fler omarbetningar när författaren och lektören
Erik Grundström dykt djupt ner i texten. 

Från det att jag klev upp för trapporna till Skrivarakademin för första gången tog det tre år innan min första bok var mogen för publicering. 2019 släppte jag novellsamlingen Gubbjävlar och nu är det dags för min tredje bok, Grader av svek, en spänningsroman som utspelar sig i företagsmiljö. Nej, inga mord om det inte betraktas som "mord" när man försöker ta död på ett framgångsrikt företag.